maanantai 14. tammikuuta 2008

Top 5

Tikrun blogista löysin tällaisen kivan meemin, jos poimit tämän, jätäthän kommentin, niin voin käydä tutustumassa sinun suosikkeihisi. Voi sattumalta löytää uusia mielenkiintoisia lankoja (joita on pakko päästä kokeilemaan).

Suosikkilankani top 5:

1. Ornaghi Filatin egyptiläinen merseroitu Mako-puuvillalanka Gong. Värejä löytyy runsaasti, sopivan paksuista (50 g = 130 m) moniin erilaisiin töihin, laadukasta ja kestää käyttöä ja mikä parasta, tämä on edullista.

2. Katian Merino 100. Kuten nimestä voi päätellä, merinovillaa. Tässäkin langassa on runsaasti värejä. Hinta-laatusuhde ok, nyppyyntyy vähäsen käytössä, mutta niin tahtoo kaikki pehmeät villat nyppyyntyä.

3. King Colen Anti-Tickle. Merinovillan ja tavisvillan sekoitusta, ohutta ja ihanaa. Tästä neulon mielelläni koneella. Plussaa, että A-T:ä löytyy sekä 500 g kartioilta että 50 g keriltä.

4. Dalegarnin Baby Ull, merinovillaa. Ei kutita, on pehmeää ja mukavaa. Tässäkin langassa on värejä runsaasti ja ihania sellaisia.

5. Katian Peru, 40% villa, 40% akryyli ja 20% alpakka. Ihanan paksua, lämmintä ja pehmeää. Tätä en ole ehtinyt työstämään ihan niin paljon kuin haluaisin.

Nämä viisi olivat todella hankalia valita. Koska puikoilleni päätyvät useimmiten jotkin Piikkopirran langoista, valitsin nämä niistä. Päivisin, töiden ohessa, on hyvä ideoida uusia töitä, värejä, materiaaleja jne. Yleensä ne ideat vaativat muutaman päivän kypsyttelyn ja yritän selittää itselleni, miksi en taas tarvitse uusia lankoja, kuitenkin juuri ennen kotiinlähtöä, napsin mukaani helposti kokeilukerän ja seuraavana päivänä varaan langat työhön. Toisaalta mielestäni on hyvä, että neulon "omista" langoista eniten, silloin voin asiakkaille kertoa omia kokemuksiani langasta, millaista on neuloa, minkälainen on menekki, miten käyttäytyy käytössä ja pesussa yms.

3 kommenttia:

  1. Minulla on myös sinulle tunnustus blogissani. =D
    Oletkos muuten tulossa mukaan SNY 2008 -kevätosioon? Joku saa sinusta hienon SNY:n.

    VastaaPoista
  2. Mari: ok, kävin tutustumassa
    Sanna: kiitos tunnustuksesta! en taida osallistua, mulla on nyt niin paljon muita kiireitä ja varmaan tunnustettavaakin ;)

    VastaaPoista