lauantai 27. tammikuuta 2018

Päivän ompeluksia

Teenkin tänään harvinaisen teon ja bloggaan valmistuneet työt ihan samantien. Mullahan on vielä viime vuodelta joitain töitä bloggaamatta, kaikkia en aiokaan, mutta osan ainakin. Lisäksi mun oli tarkoitus jo tammikuun alkupäivinä tehdä vähän koostepostausta viime vuoden käsitöistä, jotta ne jäävät sitten itsellekin jonnekin muistiin.

Tosiaan leikkelin eilen kolme vaatetta tytölle ja tänään ne sitten ompelin kokoon. Pinkki kangas on Käpysen betoniromua, josta olen aikaisemmin tehnyt itselleni tunikan. Leikkasin siitä tunikan tytölle ja kangasta oli vieläkin jäljellä, käytin sitten loput leggangseihin. Nyt on koko kangas tuhottu! 

 

kaava: Parachute, Ottobre 6/2016
kangas: Käpynen, Betoniromua
koko: 92 cm

Tunika on vielä tosi iso tytölle, hän käyttää nyt vaatekokoja 74 ja 80, niistäkin osa on vielä isoja. Oikeastaan kaikki sisävaatteet ovat kokoa 74 ja ulkovaatteet sitten isompia. Tämä oli kuitenkin pienin saatavilla oleva koko tästä paidasta, joten tein sen sitten. 
 

kaava: Noshin ilmaiskaava, leggarit
kangas: Käpynen, Betoniromua
koko: 74/80 cm

Kypärämyssyn kangas on Majapuulta, olen tästä tehnyt tytölle tunikan ja vielä tätä jäi pieni tilkku. Kypärämyssylle oli meillä tarvetta, tytöllä on ainoastaan yksi myssy, koossa 48 cm ja sekin on pieni. Kaiken järjen mukaan sen pitäisi olla sopiva, koska päänympäryyn on 45 ja risat, mutta saumoista jää aivan hirveät painaumat. Olenkin käyttänyt sitä todella fiksusti nurinpäin käännettynä. Olen monesti ajatellut meneväni ostamaan uuden, mutta samalla vaivalla, ellei jopa helpommalla, sellainen tuli ommeltua itse. Pääntien olisi voinut reunustaa myös resorilla, mutta päätin tehdä sen tuosta samasta kankaasta, näyttää sitten paljon kivemmalta. Alareunan huolitteluksi olisi riittänyt pelkkä saumuriommel, kuten ostomyssyissäkin on, tein siihen kuitenkin kapean päärmeen peitetikkikoneella.


kaava: Ottobren ilmaiskaava, Lohikäärmemyssy
kangas: Majapuu, Tyglyckan digitrikoo
koko: 50 cm

1 kommentti:

  1. Voi kuinka suloinen pieni neito ,myssykin on niin sopiva hänelle.

    VastaaPoista