torstai 13. huhtikuuta 2017

Paju-peitto

Aikoja sitten näin Prinsessajuttu-blogissa tällaisen peiton, ihastuin silloin tähän väriyhdistelmään niin paljon ja se jäi kaivelemaan mieleen. Viime keväänä toteutinkin valkoisesta, vaaleanpunaisesta ja beigestä peiton, mutta väriyhdistelmä oli senkin jälkeen mieleen. Usein kun saan päähäni jotain ja sen jossakin muodossa toteutan, pääsen siitä pinttymästä eroon, tässä tapauksessa ei niin päässyt käymään.

Lopulta valitsin alkuperäisen perusteella virkkausmalliksi aivan saman neliön ja viikkotolkulla kuljettelin mukanani pöllöpussukkaa ja virkkailin neliöitä. Kuten ennenkin olen todennut, kyllä ne neliöt virkkaa, mutta se langanpäiden päättely ja palojen yhteen ompelu. Tällä kertaa olin niin viisas, että päättelin aina neliön valmistuttua langanpäät heti.


malli ja ohje: Paju-neliö Jan Eatonin kirjasta 200 virkattua ruutua
koko: 6x8 ruutua eli n. 70x90 cm
lanka: Viking Baby Ull, valkoinen 300, vaaleanpunainen 364, beige 307
virkkuukoukku: 3 mm
menekki: valkoista 182 g, vaaleanpunaista 122 g, beigeä 110 g


Peittoja meillä on taatusti jo tarpeeksi, yhden ihanan neulotun sekä trikoopeiton saimme lahjaksi, mutta silti tekee mieli tehdä taas uusi peitto. Muutaman viikon päästä olen taatusti unohtanut kaikki puheeni siitä, etten enää tee palapeittoja ja virkkailen paloja ja kiroan niiden yhdistämistä!

4 kommenttia: