tiistai 11. huhtikuuta 2017

Nimiviirejä

Virkkasin tyttärelle ja hänen kaverilleen nimiviirit puuvillalangoista. Ohjeita kirjaimia virkkaukseen etsin Pinterestistä ja törmäsinkin blogiin, jossa oli ohjeet mieluisiin kirjaimiin. Blogin kielen kanssa oli pieni kielimuuri, mutta kuvalliset ohjeet olivat aivan riittävät minulle. Kirjaimet olivat todella hauskoja virkata, mutta tarvitsivat kunnon höyrytyksen ennen kuin olivat oikeassa muodossaan. Virkkasin ensin kaikki kirjaimet valmiiksi ja päättelin ne, sen jälkeen tein itse nauhan.


Viirin jokainen kolmio on virkattu kiinteillä silmukoilla, aloitusketjussa on 40 kjs + 1 kjs kääntymiseen. Kavensin joka kerroksen alussa yhden silmukan ja lopuksi virkkasin kiinteitä silmukoita kolmion ympäri. Kulmiin virkkasin aina kolme silmukkaa. Toisen viirinauhan kolmiot yhdistin toisiinsa jo tällä ympäröintikerroksella, jotta nauhasta tulisi hieman tukevampi. Lopuksi virkkasin valkoisella nauhan, 100 kjs, piilosilmukka jokaisen kolmion yläreunaan ja loppuun toisen 100 kjs. Toisen kerroksen tein vaaleanpunaisella, jokaiseen silmukkaan yksi kiinteä silmukka.


Tämän jälkeen höyrytin viirinauhan ja kirjaimet, asettelin kirjaimet omille paikoilleen ja ompelin ne ompelulangalla kiinni. Lopuksi vielä viimeistelyhöyrytys.


malli ja ohje: oma sovellus
lanka: Rico Design Essentials Cotton
koukku: 3,5 mm
menekki: kahteen viirinauhaan yhteensä valkoista 204 g ja vaaleanpunaista 38 g
virkattu ajalla: Inka 3.-6.3.2017 ja Iines 17.-19.3.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti