keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Vuosikertasukat

Nämä sukat neuloin jouluksi isoäidilleni vanhemmasta 7 Veljestä -langasta. Lanka oli taatusti ainakin 10 vuoden takaa ja marinoitunut tuolla paksujen sukkalankojen laatikossa. Jotakin olin kerästä aikaisenmin neulonut, koska kerästä puuttui 30 grammaa. Toista sukkaa neuloessani jännitin riittääkö lanka toiseen sukkaan vai joudunko kehittelemään erilaisen kärjen. Kyllä se sitten juuri riitti, lankaa jäikin vielä pari metriä. Sukkien pintaneule muistuttaa Taina Anttilan Ne on vaan sukat -mallia, kyseessä olevasta mallista olen inspiroitunut useammankin kerran. Malli on jotenkin todella koukuttava, eikä kuitenkaan vaadi mitään kaavion seuraamista ja työn voi jättää milloin vaan kesken ja sitä on helppo jatkaa.

Joulun jälkeen sain kiitosta näistä sukista, olivat juuri sopivan kokoiset eivätkä kiristä mistään ja tarvettakin uusille villasukille jo oli!


malli ja ohje: perussukka, koko 42
lanka: Novita 7 Veljestä
puikot: 3,5 mm
menekki: 120 g

Tarkoituksenani oli tehdä tammikuun langankulutuksesta pientä yhteenvetoa, mutta enhän ole saanut niitä edes dokumentoitua tänne vielä. Sen verran tammikuun saldosta voin kertoa, että sain yhteensä viisi työtä valmiiksi, joista yksi oli aikaisemmin aloitettu työ eli edellisen postauksen takki. Lankavarasto pieneni tammikuun aikana 906 grammaa, vuosi lähti ehkä liian hyvin käyntiin, tuskin joka kuussa saan varastoa pienennettyä lähes kilon verran.

2 kommenttia:

  1. Kivat sukat!Täytyykin käydä vilkaisemassa tuota mallia.Kyllästyin perussukkiin (paitsi nytkin on puikoilla sellaiset) ja etsin koko ajan uusia malleja:).Oletkin saanut tosi ison kasan lankaa kulutettua.Minulla taisi käydä tammikuussa toisinpäin, kun mopo karkasi käsistä Adlibriksessä:D

    VastaaPoista