perjantai 10. helmikuuta 2017

Villavaatteita vauvalle

Viime kesänä neuloin omalle vauvalle pari villavaatetta, ensimmäisenä neuloin valkoisen villatakin ja sille mustat haalarit. Sukupuolen selvittyä halusin neuloa vielä jotain pinkkiä, joten syntyi pinkkivalkoraitainen haalari. Näistä käytössä on ollut ainoastaan villatakki. Kummatkin haalarit olen kokenut turhaksi ja ne ovat jääneet kaappiin pölyyntymään. Takkia käytin vauvalla jo ennen kuin jaksoin ommella siihen napit, mutta en kehdannut pidempään kulkea ilman nappeja, joten oli pakko tarttua härkää sarvista ja ommella ne.


malli ja ohje: Vauvan villatakki
lanka: Viking Baby Ull, valkoinen 300
puikot: 2,5 ja 3 mm
menekki: 84 g

Mustat haalarit olivat todella kiva pieni neuleprojekti, harmi kun näille ei sitten ole ollut käyttöä. Ohje oli selkeästi kirjoitettu, eikä tarvinnut arpoa mitään. Kesällä kun nämä neuloin, niin näkikin mitä syntyy, mustaa kun on niin inhottava pimeään vuodenaikaan neuloa ja sitähän täällä Suomessa riittää. Mustan kuvaaminen on vielä mukavampaa, mitään ei saa kuvasta selvää.malli ja ohje: Mtoto overalls by Sanni Koivumäki
lanka: Viking Baby Ull, musta 303
puikot: 2,5 ja 3 mm
menekki: 88 g

Haalarien pinkki lanka on liukuvärikehrättyä lankaa, jossa värit liukuvat valkoisesta vaaleanpunaiseen ja pinkkiin. Hieman yritin hihoissa ja lahkeissa kohdistaa sävyjä, koska lankaa oli runsaasti. Normaalisti olisin vaan jatkanut siitä kohdasta lankaa, mihin edellinen kappale päättyi. Tämähän johtuu lähinnä armottomasta piheydestä eli en tykkää haaskata lankaa etsimällä samanlaisia kohtia. Ohje löytyi Sandnesin vanhemmasta vauvalehdestä ja on tämä julkaistu myös Modassakin 2011.


malli ja ohje: haalarit, Sandnes Lanett -lehti 1013
lanka: Viking Baby Ull, valkoinen 300 ja Viking Nordlys pinkkikirjava 963
puikot: 2,5 ja 3 mm
menekki: valkoista 84 g ja pinkkiä 76 g

2 kommenttia: