perjantai 19. kesäkuuta 2015

Keskikesän pöytäliina

Heipä hei, tovi jos toinenkin on vierähtänyt taas viimeisestä kirjoituksesta. Perustin tämän blogin aikoinaan ensisijaisesti käsityöpäiväkirjakseni ja kuten muutkin päiväkirjat, myös tämän täyttö on ollut minulle satunnaista. Tajusin myös juuri, etten ole vuosikausiin tehnyt käsitöitä niin vähän kuin tänä vuonna olen tehnyt. Eipä siinä silloin paljon raportoitavaakaan synny. Onhan minulla toki valmiita neuleita, jotka ystäväni on luvannut kesälomallamme kuvata :) Siihen mennessä olisi syytä toimeentua ja hoitaa viimeistelyt valmiiksi.

Pitemmittä puheitta, olen tällä viikolla virkannut pitsiliinan alusta loppuun, käsittämätöntä vauhtia! Ostin reilu kuukausi sitten Perfect Home -kutsuilta turkoosin maljakon, jonka halusin sijoittaa keittiön pöydälle. Meillä oli ennestään mustat pitsiset muovitabletit eikä maljakko sopinutkaan ollenkaan niiden kanssa. Painin tämän sisustuskriisini kanssa ja ideoin erilaisia liinoja ja tabletteja selaamalla Pinterestiä ja blogeja useamman viikon. Sunnuntaina kuitenkin päätin aloittaa tästä hyvin marinoituneesta turkoosista virkkauslangasta jonkin liinan ja tässä se nyt on.


malli ja ohje: Crochet Art -blogista
koko: halkaisija n. 57cm
lanka: Madame Tricot Perle 5, väri 5519
koukku: 2 mm
menekki: 90 g

Liinassa on ulommissa kerroksissa aivan liian paljon silmukoita ja se on ruma sekä frillareunainen. Mikäli se ei käytössä asetu, puran uloimmat kerrokset ja virkkaan uudestaan. Muuten tästä tuli juuri passeli liina kesäkotiin. 

Hyvää juhannusta!

2 kommenttia: