perjantai 11. toukokuuta 2012

Lintuperhe jatkaa kasvuaan

Meidän Angry Birds -lintuperhe on kasvanut kahden Space-linnun verran. Nämä kaksi virkkasin inspiroituen viime vuoden versioista. Jääkuutiolinnusta tykkään itse erityisesti, tosin siitäkin pieniä kauneusvirheitä löytyy. Nyt tein sen pohjasta alkaen ja pohja on paljon siistimpi ja nätimpi kuin päälaki! Virkatessa lisäysten teko on paljon helpompaa kuin kavennusten. Täytteenä näissä on herneitä. Olen jäänyt pahaan koukkuun (virkkuukoukkuun) näihin lintuihin, koko ajan tekisi mieli tehdä lisää erilaisia yksilöitä.


malli ja ohje: omasta päästä inspiroituen Karla Fitchin malleista
lanka: pohjina molemmissa Rico Design Essentials Cotton DK, väri 16 ja 27. Pikkuosaset Katian Monacoa, Ornaghi Filatin Gongia ja Novitan Tennesseetä
menekki: pohjat n. 25 g, kuviovärit kutakin muutama g
koukku: 3 mm


Tämä oli ensikosketukseni Rico Designin Essentials Cottoniin, aivan mahtavaa lankaa. Ihanan pehmeää ja mukautuvaa virkkaukseen eikä säikiintynyt ollenkaan. Tästä haluan ehdottomasti joskus neuloa jotain. Esimerkiksi Tennessee säikiintyi ja halkeili hirveästi virkatessa, en muistanut sen olevan sellasta ollenkaan. Purkaa sitä ei kärsi ollenkaan. Tämä Tennessee-ongelma tuli vastaan jo peittoa virkatessa, enkä ko. lankaa enää aio virkata, mikäli löytyy jotain korvaavaa tilalle.

1 kommentti:

  1. Pitkästä aikaa selasin tuota Finnish Knit Blog listaa ja sieltä tulin blogiisi. Oon jossain vaiheessa seurannu blogiasi aktiivisemmin ja sitte on jääny jostain syystä. Nyt lisäsin blogisi google readeriin.

    Monenlaisia ihania neulejuttuja oot teheny, samoin virkkuksia. Mukavaa kevättä!

    VastaaPoista