perjantai 8. heinäkuuta 2011

Pitsiliivi

Tätä liiviä olen suunnitellut kauan! Yhden aloituksen aikaisemminkin olen tehnyt, jostain syystä se hautautui johonkin. Aloitin virkkaamalla etukappaleen keskiosan pitsiliinan ohjeita mukaellen, tämän ohjeen osa on viime vuoden Kauneimmista Käsitöistä. Pitsin ympäriltä poimin silmukat ja neuloin etukappaleen muodon. Takakappaleen neuloin alhaalta ylös. Joustimet olisivat saaneet olla hieman pienemmällä puikolla, toisaalta hain rennon löysää vaikutelmaa lopputuloksesta. Joten tämänkin on mieluinen jälki.

malli: omia visioita toteuttaen
lanka: King Cole Bamboo Cotton
menekki: 200 g
puikot: 4 mm

Tämä oli ensikosketus Bamboo Cottoniin, siis ensimmäinen neulontakertani. Jännäsin langan riittävyyttä, tämähän on 100 g kerissä, lopputulos syntyi kahdesta kerästä, pari hassua metriä jäi jäljelle. Lankaa oli mukava neuloa ja lopputulos on ihanan pehmeä. Tämän jälkeen olen neulonut lähes samanmoisella koostumuksella olevaa lankaa, Katian Bamboota. Se menee ihan hirveästi kierteelle neuloessa! Rasittavaa, muuten pinta neuleessa on mukavampi, hieman kiiltävämpi.


Tämä liivi tosiaan valmistui jo kesäkuussa, mutta kuvat ovat antaneet odottaa itseään. Nyt virittelin itseni "kuvauskuntoon" ja innostukseen. Eikö näiden kuvien jälkeen kamerasta loppunut akku?! Kyllä. Kuvattavaa jäi vielä odottamaan akun latautumista.

3 kommenttia: