torstai 21. heinäkuuta 2011

Lateraalimerkkisukat

Perussukat merimiehelle. Tiedättehän lateraalimerkit: punaisen ja vihreän. Itse en ole perehtynyt merimerkkeihin pääpiirteitä kummemmin. Olisin halunnut toteuttaa ennemminkin kardinaalimerkit, mutta en keksinyt hauskaa toteutustapaa, joten valitsin helpoimman mahdollisen :)

Ensimmäinen ongelma oli löytää perusväreinä punainen ja vihreä lanka, sukkalankana siis. Punaista oli kyllä lähes jokaisessa sukkalangassa tarjolla, mutta vihreää... Ostin lopulta Jannea. Ensimmäinen kerta kun neuloin ko. lankaa ja oli muuten kaamea kokemus. Vihreä tuntui heti päät etsitty paksummalta ja neulepinta kertoi totuuden, se oli paksumpaa. Vihreä oli paksuuden ohella myös paljon karheampaa ja kovempaa kuin punainen, punaisen laatuista lankaa neuloo mielellään. Lopulta tein vihreän sukan pienemmällä silmukkamäärällä, jotta sain samankokoiset sukat!

malli: perussukka koko 42/43, punainen 52 s ja vihreä 48 s
lanka: Gjestal Janne
puikot: 3½ mm
menekki: 54 g molempia värejä

Miksen tajunnut jo lankakaupassa tätä paksuuden eroa? Olisin säästynyt monelta vaivalta ja purkamiselta. Totuus on se, että kun värit tulivat vastaan, nappasin kerät mukaani sen enempiä ihmettelemättä. Ei puhuta niistä kahdesta muusta sukkalankakerästä, jotka sattuivat haluamaan matkaani samalla kertaa :)

2 kommenttia:

 1. Kiitos blogini kommentista! Hauska idea nuo merimiessukat! Onpas tosiaan erikoista, että samalla lankamerkillä on eripaksuista lankaa...
  Esittelet muuten blogissasi aivan ihania töitä, esim. upea valkoinen pitsitunika!

  VastaaPoista
 2. Langoilla on paha taipumus haluta kotiin usein neulojien kanssa, voiskohan sitä miehelle sanoa että "ne seuras miuta kassalle?" :)

  Blogissani ARVOTAAN, joten mukaan vaan! Onko sinulla avain onneen?

  Mukavaa viikonloppua toivoopi Pivikki

  VastaaPoista