tiistai 5. tammikuuta 2010

Vuoden 2009 (neule)inventaario:

Neuloin/virkkasin vuoden aikana yhteensä 37 työtä. Edellisenä vuonna 39 eli aika samoissa mennään, toki vuosien varrella olen tehnyt myös mallitöitä myymälään, joita en ole näihin jostain syystä laskenut.

Lankaa kului yhteensä 5,96 kg. Mikä on suhteellisen vähän suhteutettuna nykyiseen n. 38 kg lankavarastoon.
Eniten neuloin sukkia, yhteensä 9 paria. Neuloin 8 kpl erilaisia jakku/bolero/poncho/liivi tyyppisiä virityksiä. Töistäni 8 kpl meni lahjaksi ja 2 siirtyi myymälään malliksi, totesin, etten näitä kuitenkaan käyttämään tulisi.

Vuoden paras neule
on ehdottomasti Kuplaliivin, jonka ohje on juuri tullut myyntiin Ravelryyn sekä Sisäiseen villapaitaan. Liiviä olen neuleista eniten käyttänyt, malli oli kiva neuloa, lanka oli mukavaa. Ihan paras!

Vuoden oudoin ja samalla hauskin ilmiö
on pompulalanka. Lanka, jota monet niin syvästi inhoavat, jonka huikeaan menekkiin oli vaikea tottua. Jonka suosion kuitenkin ymmärrän, siitähän saa vaikka mitä hauskaa :)

Okei, myönnetään, etten ymmärrä niitä "huiveja", jotka näyttävät siltä, että kerä olisi purettu kaulaan. Mutta on muitakin ilmiöitä, joiden suosiota en ymmärrä, makunsa kullakin. Toivoisin kuitenkin, ettei kanssaihmiset haukkuisi ja pilkkaisi niin helpolla toisten ihanoimia juttuja, eihän se ihmisestä sen huonompaa tee, vaikka tykkääkin toisenlaisista asioista.

Vuoden ensimmäiset
kokeilut tein Kool-aideilla värjäämällä, aloittamalla sukan kärjestä sekä neulomalla neulekoneella ihan ensimmäisen sukan. Kaikki onnistuivat :)

Siinäpä ne tärkeimmät mietteet kuluneesta neulevuodesta.

6 kommenttia:

 1. Itse en voisi ajatella itselleni pompulahuivia, ei vain ole "mua", mutta kieltämättä ne näyttävät muiden kaulassa ihan kivoilta. :) Samoin tuo sinun pompulatyynysi on kaunis, aivan ihanan värinen ja kauniisti on värialueet asettuneet! :) Tänään kävin pitkästä aikaa lankakaupassa, ja siellähän kuulettivat myyjä ja muut asiakkaat oikein kilpaa hehkuttavan pompulalankaa, eli kyllä se on just nyt tosi in, tykkäsi siitä tai ei. ;)

  VastaaPoista
 2. Yhä ihailen tehokkuuttasi, minä en jaksa tehdä minkäännäköistä invistä viimevuodesta(kaan). Tuo liivi on kyllä tosiaankin hieno, minäkin taidan haluta tuollaisen sitten joskus... ;p On sulla vaan valtava lankavarasto, se on oikein!!! Hyvää alkanutta vuotta, ystäväin!

  VastaaPoista
 3. Liivi näyttää todella hyvältä! Mä oon samaa mieltä tosta "haukkumisesta". Itse en pidä noista patukka, nakki ja pompulalangoista alkuunkaan, mutta paljon on niitäkin jotka pitävät. Ja he saavat niistä neuloa ilman, että ainakaan minä lähden niille nenääni nyrpistelemään. Hauskaa alkavaa vuotta!

  VastaaPoista
 4. Puhut asiaa tuosta pompulasta! Sitäpaitsi se lanka on innostanut monia ei-käsityöihmisiksi tunnustautuvia myös muiden lankojen pariin. Ja sun tyyny on hauska:-)

  Hyvää alkanutta neulevuotta sulle!

  VastaaPoista
 5. samoilla linjoilla oon tuon haukkumisen kanssa. Ainakaan kovin julkisesti en lähtisi tuomitsemaan lankoja omien mieltymyksieni mukaan, vaikka henkilökohtaisesti olisinkin eri mieltä. Esimerkiksi osa noista pompulalangoista tehdyistä huiveista on mun mielestä oikeasti hienoja, toiset langalle tehdyistä malleista lähinnä huvittaa. Sun tyyny on kekseliäs tapa käyttää tuota lankaa. Ja varmana pehmeä! :)

  Kiva että tykkäät palloliivistä noin paljon! Kiitos myös tästäkin markkinoinnista ja lankasponsoroinnista. :)

  VastaaPoista
 6. Asioita voi ilmaista kovin monin tavoin ja kuunnellakin monin tavoin.
  Nykyisin monet ilmaisevat inhoavan jotain sanomalla ei ole minun juttuni.
  Kertoillaan sitä usein mistä ruoastakin pitää. Ei siinä mitään väärää ole kuulijankin pitää ymmärtää että makuja on monia.
  Hieno tyynyt pompulalangasta. Huivit eivät minukaan mieleeni ole. Joidenkin asuihin ne kuitenkin istuvat hienostikin.
  Upeita sukkia olet kutonut ja lady februaryn jota itse havittelen.

  VastaaPoista