torstai 13. maaliskuuta 2008

Tänään neulotaan kitiinilankaa

Tai oikeastaan lankaa, jossa on myös muitakin kuituja kuin kitiiniä ja kaiken lisäksi virkkaan =)
Eli lankana on SWTC:n Tofutsies (50% superwash villa, 25% soysilk, 22,5% puuvilla, 2,5% kitiini). Villa ja puuvilla lienevät kuituina tuttuja, mutta kitiiniähän saadaan rapujen ym. äyriäisten kuorista ja soysilk on soijasta valmistettua kuitua. Nimestään huolimatta soysilk ei sisällä silkkiä. Kitiini on luonnostaan antibakteerista, mutta jätetään tämä kuiduista vatvominen ja mennään asiaan.
Tofutsies osoittautui paljon pehmeämmäksi ja mukavammaksi työstää kuin uskalsin toivoa
(mistäköhän tämä kyynisyys johtuu?). Ja värit, ne ovat ihanan täyteläisiä, kenellekään ei ole varmaan jäänyt epäselväksi, että pidän väreistä enkä niistä muista, mitä en osaa luokitella. Onhan tässäkin langassa pastellisia ja pehmeitä, oma silmä ei niihin vaan iske. Tofutsies on suunniteltu erityisesti sukkia varten, mutta soveltuu myös muihin töihin (tietysti). Tässä maistiaiskuva:

5 kommenttia:

 1. Ei liity suoranaisesti tähän aiheeseen, mutta luitko Sunnuntain Hesarin jutun blogeista. Blogit eivät olekaan merkittävää kansalaisjounalismia, koska niissä nuoret naiset vain kertovat elämästään, neuleista ja muodista.

  Tuli vain mieleen, että mitä sinä tuumit tuosta jutusta. Minulla taas verenpaineet kohosi nimittäin.

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä, kävin lukemassa. Hmm.. "asiapitoisen kansalaisjournalismin sijaa suosituimmat blogit keskittyvät viihteeseen.." Eikös tämä bloggaaminen (oli aihe mikä hyvänsä) ole journalismia? Kyllä se nyt vaan on, sanoi jutun toimittaja mitä hyvänsä. Vai olenko väärässä?

  Minusta viihdejournalismi on oikein hyvä journalismin alalaji ja sivutaahan tässä kulttuuriakin.

  Ja blogin lukijoilla on aina valta päättää minkälaisia blogeja lukee ja täyttyykö omat vaatimukset journalismista. Tästä asiasta voisin paasata pitkäänkin, ehkä olenkin keskittynyt liian paljon itseeni ja neuleisiini =)

  VastaaPoista
 3. Kivanoloista lankaa tuo kitiinilanka, onko kallista?
  Koitan kirjoittaa sinulle vielä tänään, jos jaksan kunhan poika on nukahtanut, olen käynyt ABC:llä ja hoitanut pari muuta pikkujuttua.

  VastaaPoista
 4. Toimittajalla on päässään jokin ahdas sapluuna journalismia varten sen lisäksi, että hän olettaa journalismin olevan jotain sellaista, mitä blogien pitäisi tehdä, mutta entäpä jos vain hyväksyisi blogit sellaisina kuin ne ovat, kiinnostuisi niiden esittelemästä maailmasta sen sijaan että yrittää ylhäältä päin arvottaa niitä. Joo, mutta ehkä minäkin nyt lopetan tähän:-)

  VastaaPoista
 5. Sanna: kyllä se normisukkalangasta (siis puhun näistä ohuista) on hieman kalliimpaa, mutta on ainakin ekologista :)
  Kirsti: juu, jutellaan kun nähdään ja paasataan sitten, ettei tarvitse "ulkopuolisten" ihmetellä!

  VastaaPoista