keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Snug-paita

Sain ihanaa tummanharmaata villalankaa lahjaksi ja halusin neuloa siitä puseron itselleni. Valitsin yhden lempisuunnittelijoistani eli Veera Välimäen Snug-puseron. Ohjeen heti alkumetreillä minulla oli hieman luetun ymmärtämisongelmia, tyypillistä. Tykkään todella paljon neuloa ohjeista, koska hyvä ohje on kullan arvoinen ja on ihanaa rentoutua vaan neulomalla, eikä koko ajan laskemalla. Kuten monet tietävät, olen silti kova analysoimaan ohjetta ja pohtimaan sitä etukäteen, niin kävi tälläkin kertaa. Jos olisin neulonut kuten ohjeessa käsketään, enkä lähtenyt pohtimaan ja miettimään, se olisi onnistunut heti. Päädyin kuitenkin laittamaan lisäkysymyksen Veeralle sähköpostitse ja sain lähes välittömästi vastauksen, aivan ihanaa neulojan ymmärtämistä :)

Sovelsin hieman ohjetta kainaloissa eli loin kainaloon 10 ylimääräistä silmukkaa, sekä miehustaan että hihaan. Pelkäsin hihoista tulevan muuten liian kapoiset, kuten olisi varmasti käynytkin. Omat käsivarteni eivät ole niin mallimitoissa kuin ohjeissa tuppaa olemaan ja säädänkin yleensä aina ohjeista hihoja.

Neuloin tämän puseron yllättävän nopeaan tahtiin, mutta viimeisessä sovituksessa ennen lankojen päättelyä paljastui karu totuus. Helman ainaoikein kaitale on aivan kamala! Höyrytin sitä, ei auttanut. Joten tämä pusero menee nyt hetkeksi kaappiin miettimään, miten helman voisi saada paremmaksi. Tästä syystä puserosta on vain huono kuva pääntiestä, joka istuu lyhennettyjen kerrosten ansiosta todella kauniisti päälle.


malli ja ohje: Snug by Veera Välimäki
lanka: Svarta Fåret Ullgarn 2-säikeinen tummanharmaa 09 (erikoiserä, käsinpestävää)
puikot: 3,5 mm
menekki: 478 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti