keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Purkutuomion saaneet neuleet


Ajattelin neuloa jonkun keskeneräisen valmiiksi ja sovitin näitä raatoja eilen. Ainoastaan yksi työ jäi vielä mietintään, muut joutavat takaisin kerille. Jos neule hautautuu kuukausiksi tai jopa vuosiksi jonnekin en kokemukseni mukaan sitä tule enää valmiiksi neulomaan. Listataanpa vähän mitä näistä oli tulossa ja miksi ne jäivät kesken.

1. Yläreunan musta mytty, Nuvem, Wollmeisen Lacea, aloitettu 25.7.2013. Piti neuloa miehen veljen hääjuhliin lämmikkeeksi, juhlat olivat jo melkein kaksi vuotta sitten. Sileää, liian tylsää.
2. Kirjavat sukat, jotain Regian raitasukkalankaa. Aloituspäivää ei ole muistissa, mutta taatusti parin vuoden takaa. Kerran jo aloittelin näitä uudestaan, tuloksena toinen sukka 2 cm ympäryydestä suurempi kuin toinen. Ensimmäisen olen varmaan neulonut vihaisena :D
3. Petrooli Still Light, aloitettu maaliskuussa 2012, Wollmeisen sukkalankaa. Tämän olen jo kerran purkanut ja aloittanut uudestaan. Jäi varmaan tylsän sileän takia aikoinaan kesken. Tätä en pura vielä vaan pohdin nyt toiset kolme vuotta mitä tehdä.
4. Petrooli takin alku keskellä oikealla, Goodale, lankana Tussah Silk. Aloitettu 23.4.2013. Tähän olen reilut kaksi kerää neulonut ja sen jälkeen olen joko kyllästynyt tai on tullut jokin muu blokki tielle, kerroskin on jäänyt kesken.
5. Musta, hihoja vaille oleva Honey Cardigan, aloitettu 13.9.2013. Neuloin muistaakseni tuon vartalo-osan todella nopeasti ja sitten se vaan tyssäsi hihoihin. Nyt ei takki näytä päällä ollenkaan sellaiselta, jota haluan käyttää.
6. Pinkki liivin alku, aloitettu 1.1.2012. Mitä oikein ajattelin? Niinpä niin, purkuun joutaa tämäkin.

Lisäksi mulla on seuraavat työt purku-uhan alla, näiden alkuja en kuitenkaan onnistunut löytämään:
7. Dahlia Cardigan, Dropsin alpacasta, aloitettu 11.9.2011. Into loppui sileään neuleeseen.
8. Noron sukkalangasta aloitettu Radiate. Neule on aloitettu 14.10.2012, muistaakseni reunalistoja vaille valmis takki.

Mitä tästä opin? Ei kannata aloittaa sileän neuleen töitä. Oma kiinnostukseni ei vaan riitä suuriin määriin oikean neulomiseen, varsinkaan pyörönä.

8 kommenttia:

 1. Mä itkisin itteni uneen tossa vaiheessa. En oo viel tarpeeks kokenu neuloja 😬

  VastaaPoista
 2. Mä itkisin itteni uneen tossa vaiheessa. En oo viel tarpeeks kokenu neuloja 😬

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs nyt! Kyllä se mieli muuttuu kun keskeneräiset neuleet makaa vuositolkulla laatikoissa :)

   Poista
 3. Varmaankin oikea ratkaisu, jos ovat näin kauan odottaneet. Itsekin vältän töitä, jotka ovat vain sileää neulosta, niissä pitää sen lisäksi olla joku tosi mielenkiintoinen juju.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että oli oikea ratkaisu. Pidän sileää pintaa todella kauniina, mutta minunkin mielestäni neuloessa pitää olla jokin juju mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

   Poista
 4. Jos neuletta råei käyttäis valmiinakaan niin paras se on purkaa se edes keskeneräsenä 😅 meillä ei mies ymmärrä ku niitä mattoja oon virkannu, purkanu, virkannu.. Se kuuluu asiaan, mutta ei se ymmärrä.

  VastaaPoista
 5. Voi ei..! Mutta ainakin mulle purkamisesta tulee aina parempi fiilis. "Nyt se on päätetty, en jatka enää tätä, vaan käytän ajan ja materiaalin johonkin paljon kivempaan, jota oikeasti tulee käytettyä." Tosin mä olen huomannut, että vaikka krumeluuria on hauska neuloa välillä, niin oma tyyli suosii kyllä just lähinnä sileää ja korkeintaan hyvin, hyvin pieniä yksityiskohtia. Ja tykkään mä kyllä sileää neuloakin, silleen posottaa. :)

  Mutta siis, mitä ihania lankoja sulla on taas purkujen myötä käytettävissä..! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, musta lace on jo parasta aikaa puikoilla, samoin petrooli Tussah Silk :)

   Poista