sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äideille!

Äideille (omalleni ja anopille) tein tänä vuonna vohvelikankaiset keittiöpyyheparit. Kaksi samanlaista pyyhettä, joiden värit ovat päinvastoin. Ihanan helppoa tämä värien valinta, sekä äitini että anoppini ovat molemmat kovin mustavalkoisia sisustajia, joten kummallekin sopii tällaiset keittiöön mainiosti. Tein kolmannen setin isoäidilleni, hieman vielä mietin, että voinko viedä hänelle musta-valkoiset pyyhkeet.

Pyykeiden lisäksi olen virkannut ison joukon lintuja. Näidenkin virkkaamiseen jää ihan koukkuun. Mulla on muutenkin ihan hirveä himo virkata kaikkea kivaa ja pientä :) Näiden ohje löytyi Ravelrysta ja pakkohan se oli ostaa itselle. Etsin joka puolelta sydännappeja, samanmoisia joita mallissakin oli. Lähinnä olivat sitten nämä pitsisen oloiset sydämet, jotka löytyivät Presentosta. Samoin onnittelukortti-idea on sieltä lähtöisin. Presento on kyllä mun ehdoton suosikki askartelukaupoista ja kätevästi työmatkan varrella! Palatakseni aiheeseen, kiinnitin lintuihin rintakoruneulan ja askartelin niillekin pahvisen pohjan, johon linnut sitten kiinnitin.

malli ja ohje: Spring birdie by Vendula Maderska (Ravelry)
lanka: jämäpuuvilloja edellisistä töistä, esim. Gongia ja Monacoa
menekki: muutamia grammoja per lintu
koukku: 3 mm (mä varmaan virkkaan kaikki tällä koukulla)


4 kommenttia:

 1. Supermainiot lintuset ja stylet pyyhkeet!

  VastaaPoista
 2. Onpa hieno idea nuo pyyhkeet! On aivan kuin kaupasta ostetut. Tuo olisi kiva idea itselläkin toteuttaa vaikka joululahjoiksi.

  VastaaPoista
 3. harmi ettei ole synttärit lähellä... ihania tipuja :)
  -sanna

  VastaaPoista