sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Isoäidinneliöpeitto

Helmikuu jäi vähän laihanlaiseksi blogin osalta. Olen neulonut pari huivia viime aikoina, molemmat ovat vieläkin pingoittamatta. Nyt ollaan sen verran edistyksen puolella, että toinen likoaa parasta aikaa.
Pari viimeistä viikkoa olen virkannut. Isoäidinneliöitä. Virkkaaminen on älyttömän koukuttavaa puuhaa, siihen tulee oikein himo!
13 eriväristä lankaa, puuvillaa ja yksi pellavaa. Jokaisessa neliössä on käytetty kaikkia värejä, mutta aloitettu eri kohdista, värit ovat silti aina samassa järjestyksessä. Mustalla tein reunat, pitkään pohdin valkoisen ja harmaan välillä myös, mutta musta oli omin väri.

Lankoina Ornaghi Filatin Gong, Katian Monaco ja Lino 100%.
Koukku 3 mm
Menekki yhteensä 945 g
Koko 100 x 150 cm

ps. Kävin Jätti-Rätissä etsimässä sisustustyynykangasta viime viikonloppuna. No kangasta löytyi kahteenkin tyynyyn. Ylimääräisenä mekkokangas, 10 kerää mustaa Dropsin Parisia ja 2,8 kg valkoista trikookudetta. Miksei mun ostokset pysy koskaan kohtuuden nimissä?

9 kommenttia:

 1. No nyt taisin löytää peittomallin, jota aion apinoida! :) Ihailin tässä juuri eilen illalla yhtä isoäidinneliöpeittoa, joka oli tehty Novitan sateenkaari-7veikasta, mutta laskeskelin, että kun nuo raitalangat on aika hintavia, niin tulisi torkkupeitolle hintaa, ainakin enemmän kuin yksivärisestä tehtynä. Jotain tuon suuntaista olen mielessäni mietiskellyt, mitä sinä olet tehnyt, mutten ole vielä päässyt kuin ajatuksen tasolle, pitäisi ensin selvittää, löytyykö sopivaa lankaa kaikissa sateenkaaren väreissä... :) Ja onhan tuo siis todella paljon harmonisempi kuin "valmiiksi raidoitetusta" langasta tehty, tosi kiva idea myös, että neliöt alkavat aina eri väristä, mutta järjestys on sama. Pitää laittaa idea muistiin, sillä peittosi on todella hieno! :)

  VastaaPoista
 2. On kyllä hieno! Eikö tuossa ollut ihan tajuton homma päätellä? Olen tosin virkannut viimeisen kymmenen vuoden aikana vain kamerapussin enkä tiedä nykytekniikoista mitään :D

  VastaaPoista
 3. Tosi upea peitto, tykkää! Tosi kiva idea nuo samat langat, mutta eri lailla joka tilkussa. Hieno!

  VastaaPoista
 4. Tosi upea peitto, tykkää! Tosi kiva idea nuo samat langat, mutta eri lailla joka tilkussa. Hieno!

  VastaaPoista
 5. Tosi upea peitto, tykkää! Tosi kiva idea nuo samat langat, mutta eri lailla joka tilkussa. Hieno!

  VastaaPoista
 6. Todella ihana :) Itse olen ihan koukussa näihin virkattuihin peittoihin. Peitto nro 7 odottelee langan päättelyä ja uusi peitto idea muhii jo päässä :)

  VastaaPoista
 7. No ja siis aiwan mielettömän hiano!! Tänki mää haluan :)))))))...rrhana,tulee kuule kiirus :))

  VastaaPoista