lauantai 30. joulukuuta 2017

Vuoden 2017 kalenterisukkia

Tänä vuonna halusin taas neuloa joulukalenterisukat, koska viime vuonna olin kiinni vauvassa, enkä ehtinyt paneutumaan neulomiseen. Vaikka tuossa syksyllä päätin, etten neulo enää sukkia itselleni, kun niitä oli kertynyt yli 50 paria, käyttämättömiä. Myin sitten niistä kirpputorilla 30 paria ja silti määrä on sellainen ettei niitä ihan hetkessä kuluteta. 

Ensimmäisenä iskin silmäni Novitan kalenteriin, mutta lankavarastoistani ei löytynyt sopivan paksuista lankaa tarvittavassa määrässä (n. 300 g). Onneksi ystäväni Mira pelasti minut ja lahjoitti kaksi kerää vaaleanharmaata 7 veljestä. Langat sain vasta itsenäisyyspäivän jälkeen ja menikin useampi päivä, että sain neulottua vihjeet kiinni kuluvaan päivään. Valitsin näissä kooksi L-koon, kokemuksesta tiesin, ettei pienempi mene kuitenkaan pohkeeseeni kauniisti. 


lanka: Novita 7 Veljestä, väri harmaa 043
puikot: 3,5 mm
menekki: 222 g
neulottu ajalla: 7.-24.12.2017

Kun varastostani ei löytynyt lankaa Novitan sukkiin, niin kaivelin kaikki Janne-lankojen jämät ja päätin neuloa niistä Taimitarhan kirjoneulesukat. Varastokirjanpitoni mukaan minulla pitäisi vielä olla jossain kerä mustaa ja kerä valkoista Jannea, en vaan löytänyt niitä mistään. Onneksi kuitenkin langat riittivät sukkiin. Näissä valitsin kooksi sen 2. vaihtoehdon ja kärjestä jätin yhden päivän lopulta neulomatta, jotta sukat ovat sopivat jalkoihini. 


malli ja ohje: Taimitarhan joulukalenterisukat 2017
lanka: Gjestal Janne, musta 401, valkoinen 402, harmaa 403, punainen 404 ja sininen 410
puikot: 3,5 mm
menekki: mustaa 124 g, harmaata 34 g, punaista 22 g, valkoista 18 g ja sinistä 6 g (yhteensä 204 g).
neulottu ajalla: 1.-24.12.2017

Tottahan toki halusin neuloa myös Taimitarhan pitsineulesukat, koska kalenterisukkiahan tässä lähdettiin neulomaan. Lankavarastostani löytyi Novita Nallea 15 vuoden takaa, hintalapussa luki Hyvä Tuuri. Muistelen sen nimisen kaupan olleen ainakin Maskussa, mutta en muista oliko se jonkin ketju vai yksittäinen liike. Ostin tämän Nallen jotain koneneulontaprojektia varten, joko tämä oli jämälankoja siitä tai koko projektia ei tullut ikinä neulottuakaan. Samalta aikakaudelta varastoistani löytyy vielä viininpunaista Nallea. 


malli ja ohje: Sylviat, Taimitarha/Niina Laitinen designs
lanka: Novita Nalle, luonnonvalkoinen
puikot: 3 mm
menekki: 80 g
neulottu ajalla: 1.-24.12.2017

Tykkäsin todella paljon neuloa Novitan sukkia sekä Sylvioita, kirjoneule ei ole niin mieleeni jostain syystä. Ajattelin ensin Sylvioista tulevan minulle liian suuret, mutta nehän olivat aivan sopivat.

Tältä loppuvuodelta minulta on jäänyt raportoimatta tänne useampikin neule, itselleni neulotut Still Light ja Boxy nyt ainakin sekä joitakin lasten neuleita. Otankin tavoitteekseni kuvata ne heti, kunhan on tarpeeksi valoisaa ja muistan ne päiväsaikaan.

6 kommenttia: