sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Hiioppeja

Minulle iski aivan hirveä ompeluinnostus, en oikeastaan tiedä mistä se lähti alkujaan, olen varmaan selannut liikaa ompeluprojekteja instagramissa. Ihan pieniä vauvanvaatteita eli mitään bodeja en missään kohtaa edes haaveillut ompelevani, niissä on mielestäni aivan liikaa näpertämistä. Haavelin jonkinlaisen jumpsuitin ompelemisesta ja päädyinkin tilaamaan Hiiop-jumpsuitin pdf-kaavat Jujunalta. Nuukuuksissani ostin tosiaan pdf-version ja kun kuvittelin, että rupean heti töihin. Katin kontit! Kaavat olivat pinossa printattuna varmaan viikon, kunnes aloin teippailemaan niitä tytön päiväunien aikaan. No teippikin siinä loppui ja hermot meinasivat mennä. Lopulta ne olivat teipattuna tuolla hyllyn päällä varmaan toisen viikon ellei enemmänkin. Mitä tästä opimme, ostan ensi kerralla suosiolla paperikaavoja!Kangastakaan ei tietenkään ollut varastossa, joten tilasin Majapuulta joustocollegea, vetoketjun ja resorin. Ja jostain syystä neljää muutakin kangasta, hups! Varmaan viikon tämän tilauksen jälkeen Majapuu olikin avoinna yksi keskiviikkoiltapäivä, sinnehän suuntasin tekemään lisäostoksia. Ostin arvikkeet toiseen jumpsuittiin, vaikka ensimmäinenkin oli vielä kankaana. Tämä kaikki siis tapahtui syyskuun puolella.


Lopulta olin niin pitkällä, että leikkasin Pastellihelmet-collarin kappaleiksi, hupun vuorin leikkasin mustasta trikoosta, jotka palvelivat aikaisemmin leggareinani. Ompelu sujui yllättävän helposti ja reilussa kahdessa tunnissa jumpsuit oli valmis.


Päivä tämän jälkeen, kävin toisenkin kankaan, Viiru-collarin, kimppuun. Hieman kirosin leikatessani, että toinenkin valitsemani kangas vaatii kohdistamista. Tämän toisen haalarin hupun vuoritin valkoisella trikoolla. Muita muutoksia ompeluun/ohjeeseen en tehnyt, mutta päärmäsin tuon etukappaleen alavaran suoran reunan. Mielestäni pelkkä huolittelu näytti epäsiistiltä, tämän tein jo ensimmäiseen haalariin. Tässä toisessa huolittelin myös vetoketjureunaan tulevat kappaleet, vaikka sitä ei ohjeessa mainittukaan.Tykkäsin kovasti tästä kaavasta ja ohjeesta, kaavasta etukappaleelta puuttui hakkimerkki, mutta muuten ei moitittavaa. Eipäs, muistankin yhden jutun, selostus miten resorit leikataan oli hieman sekava tai sekavan siitä teki esimerkki. Se ei mielestäni vastannut ollenkaan selitystä. Molemmat jumpsuitit ovat koossa 80 cm ja ommeltu jo lokakuun alkupuolella, tämän jälkeen olen ommellut vielä yhden version lahjaksi, mutta se pääsee tänne blogiin hieman myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti