keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Käsityökirjastoni, osa ompelu, kirjontaKehrääjän käsikirja - Tuulia Salmela
Tekstiilitieto - Raija Markula
Lankakirja - Hilpi Koivisto, Tuomas Tiitinen
Opi saumurin salaisuudet - Leena K. Kaukinen, Petri Vahtera
Lastenvaatteet - Kaisu Isola, Marja-Liisa Niemisalo
Ammattina vaate - Hannelore Eberle, Hermann Hermeling, Marianne Hornberger, Roland Kilgus, Dieter Menzer, Werner Ring

Kehrääjän käsikirjan ostin joskus hetkellisen mielenkiinnon kohteena, kuvittelin aloittavani kehräämisen. Tulin onneksi järkiini, mutta tämä kirja on niin kaunis ja hienosti toteutettu, että pidän sen mielelläni kirjahyllyssäni. Opi saumurin salaisuudet ostin joskus kirpparilta, Lastenvaatteet taas ovat kirjaston poistomyynnistä. Lankakirjan olen ostanut muuten vaan messuilta itselleni ja Tekstiilitieto ja Ammattina vaate ovat opiskelujeni aikaista ammattikirjallisuutta.Märk bok - Augusta Abrahamsson
Nypläyksen opas - Kotiteollisuusjärjestöjen keskusliitto
Ommeltavia kirjaimia - Aino & Juhani Hausmann
Kauneimmat kirjontamallit - Monaca Zetterström
Pykäpistoista linnunsilmiin - Lucinda Ganderton
Counted Thread Embroidery Stitches, Anchor

Tämä on ehkä yksi mielenkiintoisimmista pinoist kirjastossani, näistä kolme on todella vanhoja. Märk bok ja Ommeltavia kirjaimia ovat jotain äitini kouluaikaisia peruja, silloin taidettiin opetella käsityötunneilla nimikointia, toisin kuin nykyisin. Nypläyksen oppaan olen saanut ostaessani nypläystyynyn. Noista kolmesta uudemmasta kirjasta minulla ei oikein ole muistikuvaa mistä ovat kirjastooni tulleet.

Suosikkikirjani tästä kategoriasta: Tekstiilitieto, näistä kaikista kirjoista ehdottomasti eniten luettu ja kirja, johon olen palannut vielä työelämässäkin monta kertaa.

Tämä oli käsityökirjastoni viimeinen osa, nyt olen esitellyt kaikki kirjani. Vieläkään en ole löytänyt kadoksissa ollutta sukkakirjaa, se on jossakin todella hyvässä piilossa edelleen!

1 kommentti:

  1. Mä en myöskään luovu mun tekstiilitiedosta! Saati muista opuksista ��

    VastaaPoista