sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Pallosukat ja prinsessasukat lahjaksi

Tammikuu vaihtui helmikuuksi ja nyt vasta esittelen joululahjaneuleita. Viime jouluksi neuloin tasan kaksi neulelahjaa, molemmat sukkia. Toiset neuloin hyvälle ystävälleni ja toiset menivät kälyn lapselle. Tiesin, että tarvelistalla olivat sopivankokoiset sukat kaikille lapsille, mutta valitsin tällä kertaa vain vanhimman lapsista lahjansaajaksi.
 

malli: perussukka omasta päästä
koko: 33
lanka: Sandnes Sisu
puikot: 2,75 mm
menekki: 48 g

Kirjoin silmukoita jäljentämällä pinkillä Sisulla varsiin sydämet, kirjontaa varten neuloin joustinneulevarteen sileän neliön. Ensin oli tarkoituksena kirjoa kruunut eli siitä nimitys prinsessasukat, mutta valitsin kuitenkin tavanomaisen sydämen. Tähän projektiin sain uppoamaan yksinäisen kerän vaaleanpunaista Sisua.malli ja ohje: Polka-Dottet Socks by John Brinegar
koko: 39-40
lanka: erilaisia ohuita sukkalankoja, mm. Steppiä
puikot: 2,5 mm
menekki: n. 82 g

Pallosukat lähtivät siis ystävälleni joululahjan muodossa. Aloitin näiden sukkien neulomisen hyvissä ajoin jo syyskuussa, välillä ne odottelivat muiden projektien mennessä edelle. Sukat tulivat kuitenkin joulukuun alkupuolella valmiiksi ja pääsivät matkaan. Väriyhdistelmä on ehkä hieman kirkas saajan normiväreihin nähden, mutta ainahan yhdet kirkkaat sukat mahtuvat sukkalaatikkoon! En tunnetusti pidä kovinkaan paljon kirjoneuleen neulomisesta, näissä ei nyt voi kovin suurista kirjoneuleosuuksista puhua. Tarpeeksi rasittavaa silti, langat menevät koko ajan keskenään solmuun! Sukat eivät ole suoraan tuosta Designer Knitting -lehden ohjeesta, ohje toimi lähinnä inspiraation lähteenä. Ohjeessa sukat neulottiin varpaista varteen, itse neuloin varresta alkaen.

2 kommenttia: