maanantai 24. marraskuuta 2014

Pienet tossut ja pohdintaa tilaustöistä

Minulta kysytään usein teenkö tilaustöitä. Ei, en tee tilauksesta mitään. Syitä on monia (en ole varma olenko aikaisemmin tästä aiheesta kirjoittanut, kertaus lienee hyväksi). 
1. AIKA. Aikaa on rajallisesti, työn ja muun elämän ohella käsitöihin jää vaihteleva määrä aikaa päivässä/viikossa.
2. INSPIRAATIO. Kaikki työni vaativat jonkinlaisen inspiraation syntyäkseen. Tilaustöistä yleensä se puuttuu. Poikkeuksetta joka kerta minulle käy samoin kyllä-sanan jälkeen. Innostus katoaa täysin kyseessä olevaan työhön ja teko tuntuu pelkältä pakkopullalta. 
3. ITSEKRITIIKKI. Olen aika kova purkamaan ja haluan saada juuri sellaista jälkeä kuin haluan, vähän sinne päin ei riitä. Tämän takia työstä tulee pakkopullaa ja minua hävettää ja nolottaa tehdä näitä pakkopullajuttuja monta kuukautta myöhemmin valmiiksi, koko ajan kiukutellen kuinka typerää oli vastata myöntävästi. 
4. RAHA. Kaikki tietävät varmasti mitä tarkoitan, töistä harvoin saa sellaisen korvauksen joka on symbioosissa käytetyn ajan ja vaivan kanssa. 
5. NAUTINTO. Käsityöt ovat tapa rentoutua, en nauti tehdessäni kamalalla kiireellä jotain työtä mikä ei itseäni kiinnosta ollenkaan. 

Edellämainituista syistä huolimatta aina välillä vastaan myöntävästi. Tällä kertaa oli kyseessä todella helppo ja pieni työ, kaikki tarvittavat materiaalit löytyivät kotoa ja sillä hetkellä ei käsissä ollut mitään mielenkiintoista käsityötä. Raha kuitenkin kiinnostaa, joten näistä pyysin ainoastaan materiaalikulut hieman pyöristettynä ylöspäin. malli ja ohje: Brenda's Thread Booties
lanka: Dalegarn Baby Ull, vaaleanpunainen 4711
koukku: 2,5 mm
menekki: 24 g
muuta: n. 50 cm satiininauhaa

1 kommentti:

  1. Jep. Noiden syiden vuoksi en itsekään tee tilaustöitä. Teen lahjaksi kyllä pyydettyä asioita, huiveja yms. Valitsen silloin mallin ja langan itse :)

    VastaaPoista