lauantai 18. tammikuuta 2014

Tammikuu 2014

Se olis taas aika esitellä uusi kasa sukkia, mä en oikein ole muita neulonutkaan. Silti sitä lankaa tuppaa tulemaan taloon lisää :D

Ensimmäisenä on vuorossa marraskuussa Tampereen messuilta ostetusta Fluormaniasta neulotut sukat. Messukaveri kysyin ennen messuja, onko mulla jotain tiettyä mitä etsin. Sanoin tämän langan, jos vastaan tulee niin ostan kerän tai pari. Ja sehän tuli heti ensimmäisellä ständillä eli Tapion Kaupan. Kirjanpidon mukaan neuloin nämä sukat viikossa.
 

malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä
koko: 36
lanka: Regia Fluormania, väri 7187
puikot: 2½ mm 
menekki: 54 g

Jouluksi tein isälle Hjertegarnin sukkalangasta sukat, yllättäen. Näidenkin tikuttelemisessa meni viikko. Tämäkin lanka näytti kerällä tosi kivalta, mutta neulottuna en ole ollenkaan varma, en oikein itse tykkää noista sekalaisista kohdista.


malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä
koko: 42
lanka: Hjertegarn Strömpegarn Magic, väri 7696
puikot: 2½ mm 
menekki: 60 g

Kolmannet sukat ovat jälleen itselleni, mulla on ihan hirveästi sukkia. Osa tosin odottaa käyttöönpääsyä todella pitkään ja osa ei pääse koskaan jalkaan. Tämän kivan pienen lankapalleron ostin Lankamaailmasta jo vuosi sitten. Tämäkin lanka on ehdottomasti kauniimmanväristä kerällä. Näitä sukkia neuloin reilut 2 viikkoa. 


malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä
koko: 36
lanka: Regia World Ball Color, väri 02613
puikot: 2½ mm 
menekki: 52 g

Hjertegarnin Strömpegarn Magic nousi kyllä todella korkealle suosikkisukkalankalistalla. Ihanan tasainen ja liukas lanka, yhdistettynä suosikkisukkapuikkoihini, pinnasta tuli sileää ja kaunista todella helposti. Langassa on monta todella kivaa väriyhdistelmää sekä muutama yksivärinen, itselleni olen jo hamstrannut turkoosia, tummaa violettia tekisi myös mieli ja pinkkikirjavaa ja ja...

Ensimmäiset Knit Pron puikkoni hankin jo vuonna -07, silloin niitä myytiin Suomessa Knit Picks -tuotemerkillä. Sittemmin puikkokokoelmani on kasvanut irtona ostetuilla sukkapuikoilla, kahdella sukkapuikkosetillä, puisella, metallisella ja akryylisellä deluxe-vaihtopääsetillä nyt ainakin. Tykkään eniten puisista Symfonie-puikoista, mutta hyvänä kakkosena tulevat metalliset Nova-puikot. Akryylisista en oikein välitä, ne ovat todella tahmaiset mielestäni. Uusimpina Knittareihin on tulleet hiilikuituiset puikot, niitä mulla on muutamat sukkapuikot. Eivät vakuuttaneet minua, jotenkin niiden tuntuma ei ollut paras mahdollinen. Samoin neliskanttisia Cubics-puikkoja mulla on sukkapuikkoina ja vaihtopäinä. Nekin jäävät mulla no joo -kastiin. Paras sukkapuikkopituus on mielestäni 15 cm, siinä ei ole yhtään ylimääräistä, eivätkä ne ole liian lyhyet. Neulon sukkani sukkapuikoilla, magic loop -tekniikankin hallitsen, mutta sukat on kaikkein kivointa neuloa sukkapuikoilla.  

Neljännet sukat annoin pikkuveljelleni joululahjaksi. Nämä neuloin huimassa kolmessa päivässä!
 

malli: perussukka ranskalaisella kantapäällä
koko: 42
lanka: Schoeller+Stahl Fortissima Socka Color, väri 9094
puikot: 2½ mm 
menekki: 62 g

4 kommenttia:

 1. Mikä tossa ranskalaisessa kantapäässä on se juttu? Sitä näkee nyt paljon kaikkialla.

  VastaaPoista
 2. No jo on sukka poikineen! Itsekin tykkään kaikkein eniten KnitPron Symfonie Woodin 15m sukkiksista, vaikka kaikki muutkin mainitsemasi puikot ja konstit olen kokeillut.

  VastaaPoista
 3. Suvi: mä tykkään ranskalaisesta, koska se istuu mun jalkaani niin hyvin. Varsinkin ohuista langoista tehtyihin sukkiin se on mielestäni paras.

  MariJ: kiitos!

  Ihalaiska: Samis :D Kaikkia on kokeiltava!

  VastaaPoista