tiistai 7. toukokuuta 2013

Spiraalimatto ja rättejä

Mä olen jäänyt koukkuun, nimittäin virkkaamiseen. Jatkuvasti tekisi mieli tehdä lisää mattoja ja koreja. Paha vaan ettei niille kaikille ole mitään paikkaa. Eikä oikein niska-hartiaseutukaan välitä jatkuvasta virkkaamisesta. Uusin tuotokseni on spiraalimatto, ohje on Kauhavan Kangas-aitan sivuilta. Alkuperäisessä ohjeessa oli neljä väriä, mutta halusin tehdä tämän kolmella värillä. Alun jälkeen en muutenkaan noudattanut ohjetta, lisäykset olivat siinä liian harvoin joten matto veti kupiksi. Loppua kohden jännitin, että harmaa kude loppuu ensimmäisenä ja matossa tulee liian pieni, mutta hyvinhän se riitti.
 


malli ja ohje: Keltainen Spiraalimatto
materiaali: trikookude
koukku: 8 mm
menekki: valkoinen 1,3 kg, harmaa 1,1 kg ja 1,1 kg

Lisäksi olen virkannut tiskirättejä Novitan ohjeella. Eipä tosin tällaisiin paljon ohjeita tarvitse. Eka virkkasin yksiväriset rätit joiden painoksi tuli n. 34 g. Sitten tuhosin kerien jämät virkkaamalla raidallisia rättejä. Loppukerä petroolia meni kaverin työhön. 


malli ja ohje: Novitan virkattu tiskirätti
lanka: Hjertegarn Blend Bamboo
koukku: 3 mm
menekki: kerä värejä valkoinen, pinkki ja lime, puolikas kerä petroolia


Nyt mulla on vielä koukulla parit tiskirätit äitienpäivälahjoiksi sekä vielä yksi matto! Äkkiseltään muistan kaksi keskeneräistä huivia, kaksi neuletakkia, tunikan, sukat ja pipon. Silti tekisi mieli aloittaa uutta huivia :)

3 kommenttia:

  1. Ihanannäköinen matto! Tuo keskeneräisten määrä kuulostaa tutulta ja siitä huolimatta haluaisi uutta puikoille! Ja lisäksi pitää olla välipalatöitä, niitä yksinkertaisia jämälankaprojekteja.

    VastaaPoista
  2. Saisinko tietää ohjeen eli lisäyksien välit tähän 3 värin mattoon?

    VastaaPoista
  3. Minulle ei ole lisäyksiin mitään suoranaista kaavaa antaa. Virkkasin mattoa tason päällä ja samalla varmistin, että lisäykset tulevat tarpeeksi usein, ei kuitenkaan liian usein.

    VastaaPoista