maanantai 28. maaliskuuta 2011

Neuleretriitti 4

Ihan mahtava viikonloppu takana Neuleretriitti 4, Päivölässä. Päivölän kansanopisto sijaitsee entisessa Toijalassa, onko se nyt kuntaliitosten myötä Akaata? Vai Valkeakoskea? Joka tapauksessa.

Perjantaina paikalle sai saapua kuuden jälkeen, johon itsekin tähtäsin matkaseuralaiseni kanssa. Pieni peräänajo 5 km ajon jälkeen viivästytti matkaamme tunnin. Vahingot ovat jo arvioitu vakuutusyhtiön toimesta ja itse kävin aamulla röntgenissä kuvauttamassa kaularangan. Lääkäri oli sitä mieltä, ettei siitä haittaakaan ole. Tottahan sekin.

Perjantai-ilta meni nopeasti, tavattiin vanhoja tuttuja, tutustuttiin uusiin. Majoituttiin huoneisiin. Syötiin ihanaa tonnikalaperunasalaatti iltapalaksi. Ihmeteltiin myynnissä olevia lankoja, uusia ja retriittiläisten omia, joista haluttiin eroon. Ota mitä haluat -pöytään ei enää kuulemma ole ollut kammolankojen tunkua, kuten ensimmäisissä retriiteissä. Loput menivät hyväntekeväisyyteen. Herkkupöytä notkui kaikkea mahdollista herkkua, pähkinöitä, kakkuja, hedelmiä, karkkia jne.

Lauantai alkoi yllättäen aamupalalla. Jonka jälkeen oli kasvivärjäys- ja neuletekniikkapaja ilmoittautuneille. Taas syötiin. Ruuan jälkeen ihanat kauppiaat möivät lankojaan. Neulottiin ja kehrättiin. Kova naurunremakka kävi jatkuvasti. Syötiin ja herkuteltiin. Illalla oli lanka-arvonta, josta kaikki saivat palkinnot. Halukkaat pääsivät uimaan ja saunomaan myös.

Sunnuntaikin kului aivan liian nopeasti, kolmen tienoilla alkoi kotimatka. Pidemmältä tulleet lähtivät jo aikaisemmin.

Itse neuloin ainoastaan, mukana oli myös virkkausprojekti, joka ei nyt kiinnostanut. Bolero eteni ja sukkakin pääsi hyvään vauhtiin. Minusta on ihanaa seurata kehräämistä, itse en sitä kuitenkaan halua tehdä :)

Ostoksia tein viikonlopun aikana aivan liikaa: Toikalta ostin pitkään haaveilemani vyyhdin/kerinpuut, kummat ne nyt ikinä lienevätkin. Metallisena versiona, nämä toivottavasti säilyvät koko elämäni käyttökuntoisina. Titityyn kojusta lauantaina ostin Heritagen sukkalankavyyhdin, 2 kerää Noro Sekkua (joista toinen on jo päässyt puikoille), 2 vyyhtiä Silkbloom Extra Finoa. Destash-pöydästä ostin vyyhdin mustaa pitsi-Wollmeisea. Ja lanka-arvonnasta sain pinkit Alpaca superfinet. Niin ja ihana retriittikassi, se saatiin lahjaksi mahtavilta järjestäporukalta. Kasseja ei ole koskaan liikaa!


Yllättävän väsyttävää on olla ja neuloa koko viikonloppu ja syödä. Sunnuntai-iltana uni tuli helpolla silmää :)

6 kommenttia:

 1. aah kuinka ihanaa voih voih siis kirjoittamasiesi kokemuksien takia. itse olen täältä keski-suomesta, minusta tuntuu ettei täällä ole koskaan mitään kivaa kuten muiden blogeista lukee kaikkea tuota... Olin kyllä lomapäivillä Lahdessa jossa oli Mustan Kissan Yö. taisin vain olla liian aikainen kissa tähän tapahtumaan kun en mitään noin hienoja kokemuksia saanut..,,  yksi kateellinen

  VastaaPoista
 2. Kuullostaapa ihanalta :) miten tuollaisiin pääsee osallistumaan? :)

  VastaaPoista
 3. oon joo Räveltämössä.. en tosin osaa sitä kauheesti käyttää :D onks siel joku suomenkieleisille joku ryhmä erikseen? :)

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida ihan pikku juttua: Päivölä ei ole Toijalan puolella, ei ole koskaan ollutkaan, vaan se on Valkeakoskella, Tarttilassa.
  Toijala ja Viiala ovat nykyään yhdessä Akaa, mutta Valkeakoski on edelleen yksikseen Valkeakoski.
  Kuten sanottu, ihan mitätön asia, mutta pienenpieni perfektionisti sisälläni ei voinut olla korjaamatta.

  VastaaPoista
 5. Kiitti Samma tosta tarkennuksesta. Mulle on jäänyt jostain mieleen, että ihmiset ovat puhuneet koko ajan Toijasta ja muistelin, ettei Tarttila Toijalassa ollut, mutten jaksanut kartasta alkaa tarkistamaankaan :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä kelpaisi tännekin sellainen rento, vain neuleuta ja ruokaa sisältävä viikonloppu! <3 Melkein kade.:) Tuli mieleen, että mummoni kutsuu vyyhdinpuita nimellä kerinkakko. Minusta se on aika mukava nimi. :)

  VastaaPoista