lauantai 12. joulukuuta 2009

Sukkia, sukkia...

Monta viikkoa on taas mennyt edellisestä päivityksestä. Kaksi paria sukkia on valmistunut melkein pari viikkoa sitten ja kuvat on olleet kamerassa viikon. Nyt on korkea aika ne esitellä.

malli: Sock Innovation -kirjasta Sunshine
lanka: Mokkasukka, väri Virginia (ostettu Tampereen messuilta)
puikot: 2,25 mm neliskanttiset puikot

menekki: arvio n. 65 g

Ensimmäinen vyyhti mokkasukkaa, jonka neuloin. Aivan mahtavaa
! Ja uudet puikotkin oli ihanat. Lanka ja puikot olivat ihan täydellinen yhtälö, lanka kulki puikoilla liukkaasti ja sukat valmistuivat ennätysajassa.

Toiset sukat tulivat testimielessä uudesta langasta. Katian Olé Socks -sukkalankasarja on taas kasvanut kolmella uudella tulokkaalla ja tästä Duetto-langasta tein testisukat omaan jalkaan sopivaksi ja käytettäviksi. Muutaman viikon päästä katsotaan, minkälaista lanka on käytössä jne. Kerällä lanka oli pehmeän tuntuista, mutta jotenkin myös karkean oloista. Värjäyksestäkin tuli mulle käsinvärjätyt jutut mieleen. Vaikka oli selvästi havaittavissa, että lanka on teollisesti tietyissä pätkissä värjätty, jäi sellainen fiilis. Lanka myös vaikutti kerällä paksummalta, mitä oikeasti on, pöyheää.

malli: perussukka, silmukkamäärä ei muistu mieleen
lanka: Katia Duetto (75% villa ja 25% polyamidi, 100 g = 420 m)
puikot: 2,5 mm (bambuiset Addit)
menekki: n. 65 g
muuta: neuloin ensin kuvassa vasemmassa jalassa olevan sukan, jatkoin suoraan siitä oikean jalan sukkaan. Kuten kuvista huomata saattaa, mallikerta on aika pitkä ja värien samoihin kohtiin sovittaminen tuo paljon "hukkalankaa".

2 kommenttia:

  1. Kauniita. Must toi eriparisuus sukissa on just hauskaa. Tulee ihan Peppi Pitkätossufiilis ja hyvä mieli niistä!

    VastaaPoista