perjantai 13. maaliskuuta 2009

Pikku jakku

Tekaisin itselleni tällaisen pienen jakun, lopputulos ei ole ihan sitä mitä odotin. Ärsyttää, kun etureunan virkkaus kiristää, samoin sivusaumat. Olisi pitänyt purkaa jo tekovaiheessa, nyt menisi koko homma purkuun. Lanka on uusi tuttavuus Katian kevätmallistosta, Eco Cotton. Ihanan pehmeää neulottavaa, lanka kyllä hieman halkeili, mutta ei niin paljon, ettenkö tekisi tästä vielä jotain muutakin.malli ja ohje: Katian kesälehdestä nro 57 (mallinumero ei muistu mieleen)
lanka: Katia Eco Cotton (100% sertifioitu puuvilla, 50 g = 120 m, puikot 3-3½, tiheys 23 s/ 30 krs) väri 2617
puikot: 3 ja 3½ mm

virkkuukoukku: 3½ mm
menekki: 250 g (ihan pikku nöttönen jäi taas)
muuta: en ole noin pahalla tuulella, kuin kuvista voisi päätellä.

Aloittelin muutama postaus sitten mainitsemistani kimallelangoista hihattimen tapaista. Huoh, tykkään pinnasta kovasti, mutta muutaman ärräpäänkin olen ehtinyt päästämään. Mukana kulkee paljettilanka ja metallilangan oloinen jäykähkö lanka, saa olla koko ajan tarkkana. Kaiken muun lisäksi kiristän lankoja liikaa neuloessa, tämän seurauksena etusormesta on kuoriutunut nahka. Ei kiva. Heti, kun tajusin tämän ongelman, lopetin alituisen kiristämisen, nyt jo kiittää sormi ja neuleinto tähän työhön on palautunut :)

Ajattelin samalla luodan uuden kategorian, jospa tästä lähtien ainakin (minulle) uusista langoista muistaisin kertoa jotain neulottavuudesta, langan käyttäytymisestä ym.

1 kommentti:

  1. Tuo eko on kyllä kivan näköinen ja väri ekolangaksi perin pirteä!

    Kuka noita lurexeja kaipaa?

    Hieno idea sun uusi kategoria! tulen varmaan seuraamaan entistä ahkerammin...

    Viikonloppua!

    VastaaPoista