perjantai 10. toukokuuta 2013

Koirajuttuja

Muutamat viime aikaiset käsityöt ovat liittyneet koiriin. Olen tehnyt meidän uudelle perheenjäsenelle pedin ja pari peittoa. Peti on virkattu valkoisesta trikookuteesta ja seinien sisään virkkasin valkoista muovipyykkinarua tueksi. Pehmusteen päällystin farkkukankaalla. Pehmusteen sisään teurastin pari vanhaa istuintyynyä ja kotoa löytynyttä vanua.


malli: omasta päästä
koko: halkaisija n. 40 cm
lanka: trikookude
koukku: 8 mm pohjassa, seinissä 7 mm
menekki: n. 1 kg



Peitot on tehty täysin varastolangoista, isoa lovea eivät mun varastoon nämä tehneet. Valkoiset peitot tumman koiran kanssa ovat ehkä hieman haasteellisia, mutta pesukone on keksitty. Valkoista veikkaa mulla oli eniten ja sopi siksi hyvin pohjaväriksi. Palleroiden värit ovat vanhaa raitaa ja turkoosia sekä vielä myynnissä (tai hiljattain ostettua) olevaa Polkkaa ja yksiväristä turkoosia. Sininen ja limenvihreä ovat vanhoja pieniä nöttösiä, jotka sain tähän uppoamaan. 


malli ja ohje: POP blanket by tincanknits
koko: 55x55 cm
lanka: Novita 7 veljestä
puikot: 3,5 mm
menekki: yhteensä 278 g

Valkoisen puuvillapeiton materiaalit sain kerran ystävältäni, joka oli näistä jotain aloittanut neulomaan, mutta purkanut lopulta. Mulla oli yhteensä tätä reilut 700 g ja siitä määrästä olisi saanut jo vaikka itselle jotain. Painava puuvillaneule ei vaan houkuta käyttöä ajatellen. Päätin siis tehdä peiton ja vieläkin jäi yli puolet jäljelle. Puuvilla oli inhottavan halkeavaista neulottavaa, suorastaan rasittavaa. Vähän jos säe tarttui jotenkin huonosti puikolle se venyi todella pitkäksi ja oli vaikea saada piilotettuun. Tarkoitukseni oli aluksi neuloa tähän vielä reunus, totesin kuitenkin tämän tulevan koiran käyttöön joten lienee turhaa ajanhaaskausta. 


malli: omasta päästä, ruudut 5 silmukkaa ja 6 kerrosta
koko: 59x70 cm
lanka: Ornaghi Filati Red Dune
puikot: 5,5 mm
menekki: 335 g

2 kommenttia:

  1. Koira! Millainen koira! Onko se toi ihana pieni tuossa vikassa kuvassa! Lisää koirakuvia! :D

    Ei pare näyttää Mauskille, että toiset saa niitä varten tehtyjä peittoja, alkaa Mauskikin tahtoa. Ihania <3

    VastaaPoista
  2. Ihania :) Kunhan pääsen näkemäänkin tämän koiruuden :)

    VastaaPoista