sunnuntai 30. syyskuuta 2007

Syyskuun viimeinen

Päivittämistä on blogini odotellut jo muutaman päivän.. Tärkein juttu on tietysti, että ihana SNY:ni muisti minua perjantaina =) kiitos paljon siitä. Kirjeessä oli kullanvärinen koukkuamiskoukku ja niin ikään kirje. Nyt pitäisi vielä etsiä jostain koukkuamisohje, niin voisi uutta tekniikkaa testailla. Lisään kuvan tuosta koukusta, jahka on jotain muutakin kuvattavaa. Joka tapauksessa iso hali ystäväiselleni, missä sitten ikinä oletkin.
Niin ja torstaina ostin Akateemisen Kirjakaupan alennuksesta Tee itse kauneimmat korusi -kirjan, oli niin mielettömän hienoja kuvia, että tekisi itse mieli väkertää sellaisia myös. Kirjan hinta ei todellakaan ollut tuo 29,90 vaan 8 euroa, siksi se lähtikin mukaan, mainittakoon vielä, että hintalapussa oli lähtöhinta 38 ja risat.
Sukkakurssin sukkia olen tehnyt tai oikeastaan kotiläksyjä, varsia kantapääkohtaan ja kärkikavennuksia vailla olevia. Parista sukasta vartta voisi vielä jatkaa hetken matkaa ja sitten keskiviikkona tehdä ne kantapäät.
Parina päivänä olen neulonut myös Rose-mohairia, siitä tulee kietaisujakku. Takakappale on jo valmis ja toista hihaa on hetken matkaa neulottu.
Äsken otin vielä varaslähdön kaulaliinakuukauteen ja aloitin neulomaan Ullaneuleen Minttumaari-huivia, on sitä jo huimat 5 cm kasassa.
Tulipas tästä taas tekstipainotteinen, no, nythän sitä voisi mennä hyvillä mielillä nukkumaan. Ja huomenna aloittaa uuden kuukauden.

keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Taas sukkia :)

Sukkakurssilla olin tänäänkin, tänään oli vuorossa kantapään neulominen. Siinähän se tuli neulottua illan aikana ja jutusteltua samalla. Toisena sukkana neuloin Järbon Raggi -langasta (70% WO 30% PA, 100 g = 150 m, puikot 4½-5) sukkaa itselleni, puikkona myöskin Järbon bambuiset sukkapuikot 4,5 mm. Pakkohan ne puikot oli testata, kun olivat ihan uutta merkkiä, tykkään niistä kovasti, ihanan jämäkät. Muori Menninkäinen toi tänään mulle 3 kerää erilaisia sukkalankoja (vitsi, kun Muorilla on niin kivoja lankoja myynnissä, ettei malta olla ostamatta.Vasemmalla: Four Season Gründl - Hot Socks, Rio Fashion (75% WO 25% PA, 100 g = 420 m, puikot 2½-3)
Keskellä: Woll Depot (
75% WO 25% PA, 100 g = 420 m, puikot 2½-3)
Oikealla: Gedifra - Cotton Socks Color (50% CO 40% WO 10% PA, 100 g = 420 m, puikot 2½-3).
Sukkapuikot pitäisi vielä listata itselle muistutukseksi, ettei tulisi hankkittua niin montaa samaa kokoa. =)

tiistai 25. syyskuuta 2007

Otsikointi..

...on niin vaikeaa, kun ei tiedä mihin viittaisi. Päivitystahti on vähän hiljentynyt, mulla ei oo oikeestaan ollu mitään kerrottavaa. Sunnuntaina luovutin pikkuveljelle Perusta neulotun kaulahuivin ja kynsikkäät, kuvasta vaan ei tahdo saada mitään selvää. Eilen poikkesin Anttilassa, tarkoitus oli mennä hakemaan yhdet kolmosen sukkapuikot postireissulla, mutta kuinkas kävikään. Mukaan tarttui Novitan syksyn lehti ja 350 g luonnonvalkoista Rose -mohairsekoitelankaa. Enhän mä periaatteessa tällaista mihinkään tarvitse, mut tuli joku ihme inspiraatio (niitä nykyään tulee ja ne unohtuu yhtä nopeasti). Sukkakurssin kotiläksyä neuloin myös eilen, 7 veikasta teen kurssilla sukat ja Sisu odottaa, että pääsee puikoille =)

perjantai 21. syyskuuta 2007

Ratsastusta

Olin siis eilen kolmen kuukauden tauon jälkeen ratsatustunnilla. Rankkaa oli, vaikka kivaa. Sain Sukan ratsukseni, oli vähän tahmeaa menoa, Sukka kaipaa määrätietoista ratsastamista ja itse olin jo tunnin puolessa välissä ihan poikki. Ja tänään on lihakset sen mukaisesti kipeinä. Koko ilta sitten venyikin tallilla pitkästä aikaa, oli paljon puhuttavaa ja uusia hevosia ym.

torstai 20. syyskuuta 2007

Sukkakurssista

Eilen siis olin ensimmäisen kerran sukkakurssilla, ihan mielenkiintoista oli. Opeteltiin luomaan silmukoita eri tavoilla ja sen sellaista, monet olivat aika aloittelijoita, mitä nyt odottaa saattoikin. Saatiin kotitehtäväksi neuloa sukan varsi valmiiksi, että ensi kerralla päästään kantapäätä työstämään. Äiti jo tilasikin sukat, joten kai niitä täytyy yhdet ainakin neuloa =)
Tuttavaperheen pojalle tein pipon, esittelin sen jo tuolla kaikki puikoissa -blogissa, mutta laitetaan nyt tännekin, että saadaan vähän kuvaa mukaan..

Ohje löytyi jostakin Lanett-vihkosesta, lankana on Ornaghin Luna Park (100% WO, 50 g = 200 m). Neuloin maastopipon 3 mm bambusukkapuikoilla.

maanantai 17. syyskuuta 2007

Pikku sukkia..

Tässä kaksi paria valmiita sukkia, kummitytölle karkkisukat ja tuttavaperheen pojalla maastosukat. Tuttavaperheen tyttökin saa sukat, kunhan ehdin neulomaan =)

Aamun pikainen katsaus

Taas kerran satelee täällä, eikä työntekokaan oikein huvittaisi, mitä sitä valehtelemaan. Varasin sitten eilen ratsastustunnin Kuusikorven Hevostilalta, katsotaan kuinka ämmän käy, on kuitenkin useampi (3) kuukautta taas taukoa välissä.
On mulla valmiita töitä, jos sitten illalla niitä esittelisin =)

lauantai 15. syyskuuta 2007

Välilöpinää

Neulomiset on ollu taas vähäisellä määrällä, eilen oli rapujuhlat miehen vanhempien luona. Tänään on hevosporukalla (voiko sitä edes noin sanoa), no porukka mikä porukka, tiedossa hohtominigolffausta, syömistä ja varmaankin juomista =) kiva nähdä taas kaikkia tyyppejä. Pikaisesti kävin tänään Myllyssä, oli iso virhe, siellä oli sakkia ihan sikana, oli myllytys menossa ja meno sen mukainen. Mukaan tarttui hevospäiväkirja (2 e) ja uusi Filati, sitä olenkin odottanut, mutta oli kyllä iso pettymys ne mallit. Osassa lankana jotain bukleeta ja muuta nyppypintaista, väljiä malleja, joissa ei kunnon kiinnityksiä, joku 1 nappi tai solmimisnauhat, hmmm... Mitä muuta niistä sanois, pari tunikantyyppistä näytti kivoilta, mutta muuten ei vastannut mun makua.

torstai 13. syyskuuta 2007

Sukkajuttuja =)

Eilen sain jonkun ihmeen innostuksen siivouksen jälkeen ja aloin neuloa kummitytölle sukkia. No, ekasta sukasta purin kantapään joku 5-6 kertaa ja sen jälkeen annoin olla, mutta emmä siihen vieläkää oo tyytyväinen. Sukka näyttää siltä, etten olis koskaan ennen neulonut. Purkuun joutaa vielä, onneks tuli ilmoitettua itsensä sinne sukkakurssille =)

tiistai 11. syyskuuta 2007

Nimpparilahjat

Pitkästä aikaa taas valmista, tai oikeastaan tämä työ on ollut valmis jo jonkun aikaa, mutta meni vasta tänään kummitytölle nimipäivälahjaksi. Eli pusero valkoisesta Espigasta (ja hiukan punaista).
Sekä Helsingin Kädentaitomessuilta ostamani tuliaskypärämyssy =)

lauantai 8. syyskuuta 2007

Asiaa tai asiatonta

Eipä tunnu mulla olevan taas mitään järkevää sanottavaa, sain kuitenkin vihdoin kuvattua Stikkarilta ostamani sukkalangat. Lanka on siis Katian Laine Nylonia (75% villa 25% polyamidi, 50 g = 200 m), molempia värejä (pinkkiä ja turkoosia) on 3 kerää. Sekä Lankabaarista jäi mukaan vielä Idenan Robust-sukkalankaa (80% villa, 20% polyamidi 50 g = 160 m) kerä ihanan oranssia. Sukkakurssilla ajattelin näitä hyödyntää, vaikka alkuperäinen ajatus oli Laine Nyloneista neuloa baijerilaisia. Robust jäi käteen vain värinsä takia, äiti saa siitä varmaankin jonkinlaiset sukat jossain vaiheessa, tuskin toi kerä riittää, mutta toivottavasti saan sitä myöhemmin lisää jos tarvitsen.
Mun tekis mieli aloittaa uusia töitä koko ajan, vaikka yksikään vanha ei oo edes valmistunut. Ei kai sille sit mitään voi, mä jo niin vannotin, että etsinuuden harrastuksen ja jätän langat hetkeksi. Ei se ole aina niin helppoa. Kai sitä täytyy välillä miettiä syntyjä syviä. Listaan nyt itselleni muistiksi mitä kaikkea sitä onkaan keskeneräisenä... Hmmm.. Virkattu kolmiohuivi, neulottu kolmiohuivi, pikkuveljen kaulaliina, virkattu jakku puuvillalangasta, neulottu tunika, paljettipipo, kummitytölle paita ja takki, virkattu laukku, niin ja se miniryijy. Nämä ovat nyt sellaisia mitkä tulivat heti mieleen, kai niitä vielä lisääkin kaapeissa on.Tässä on kuva paljettipipon alusta, ihan kivalta se näyttää, vaikka itse sanonkin =)
Uusia aloitan heti, kun jokin näistä valmistuu, ainakin pikkuveli odottaa paitaa ja pikkiksen tyttöystävä kaulahuivia.
Tässä vielä kuva yhdestä viime talven tuotoksesta. Tämä on yksi lempipaidoistani, kunhan vaan tulisin niin kylmää (tai hei, ei sittenkään saa vielä tulla). Lankana on Katian Mexico (villa-akryyli) turkoosin värin valmistus on tältä kaudella lopetettu, joten hyvässä välissä värin valitsin. Ohje oli Suuresta Käsityölehdestä, numeroa en enää muista.
Näyttääpäs se hauskalta turkoosin päiväpeitteen päällä..
Pitäiskö sitä kertoa jotain uutta ja ihmeellistä, jotta salainen ystäväni saisi jotain vinkkejä vai oletko idearikkaampi kuin minä? =)

perjantai 7. syyskuuta 2007

Väkertelyä

En oo taas pariin päivään saanu mitää aikaseksi, kaulahuivi on hiukan edistynyt ja piposta on alku neulottu. Päätä on särkeny koko viikon putkeen, ei ne uudet kalliit lääkkeet mitään auta (kävin siis taannoin päänsärkykeskuksessa..) masentavaa. Ja itkettää. Syy tälle päänsärylle pitäis löytää, eikä hoitaa niitä seurauksia. Enhän mä voi olla ihan terve, kun toijotan niitä lankakeriä päivästä toiseen. Minne mun luovuus on kadonnut?

keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Ostoksia ja vähän muutakin

Ensiksi ostoksia, kävin tänään "kilpailijalla" (Lankabaarissa) shoppailemassa Louisa Hardingin Coquette-paljettilankaa. Tästä tulee joku pipo mohairlangan seurana (mohairia ei vielä ole).
Toiseksi pikkuveljen huivia on tullut neulottua sellaset 25 cm, huomatkaa kuvasta, kuinka ammattimaisesti käsittelen keriä =) ai nii, enkä vieläkää muistanu kuvata niitä ihania pinkkejä j
a turkooseja sukkalankoja, huoh.

Askartelua

Olen pari päivää tehnyt messuilta hankkimaa ryijyä, se onkin mukavaa puuhaa ainaisen neulomisen tilalle. Hitaasti se kyllä edistyy, mutta varmasti =)


tässä alkutekeleestä kuva

Pikkuveli pyysi jo pari viikkoa sitten harmaata villapaitaa ja oliivinvihreää kaulahuivia. Lupasin tehdä, mutta pakko se oli aloittaa, kun toinen joka päivä kysyy joko olen aloittanut. Huivia sitten neuloin eilen pikkupätkän. Paitaa en vielä aio aloittaa, jos sais edes jonkun työn ensin loppuun. Ilmoitin kaikenlisäksi itseni sukkakurssille, jospa oppisi jotain uutta tai saisi edes muutamat sukat tehtyä valmiiksi, kurssia varten pitäis ostaa sukkalankaa, jee! Ja tietty puikot, eihän mulla mitää puikkoja vapaana ole, kaikki ne keskeneräisissä töissä on kiinni =)

maanantai 3. syyskuuta 2007

Messuilut...

Nyt on messuista selvitty tai ainakin päästy kotiin asti, vähäsen väsynyt olo, kun on 2 päivää seissyt osastolla ja rakentanut ja purkanut osaston ja istunut kaiken päälle vielä autossa. No, loppujen lopuksi kivaa oli, vaikka raskasta. Oli mukavaa tavata taas uusia ihmisiä ja sellaisia, joiden kanssa on paljon puhunut puhelimessa (terkkuja Leena!). Messukuvia mulla ei osastosta ole, ne on firman kamerassa ja omia ostoksia en ole vielä kuvannut. Mutta mukaan tarttui ryijypaketti ja lisälankaa Wetterhoffilta (joululahjoja vanhemmille), rintaneula itselle ja kummitytölle suloinen kypärämyssy, siinäpä ne kai olivat. Messuilla tuli neulottua taas kerran kummitytölle villatakki, joka kaipaa vielä höyrytystä ja saumaamista ym. viimeistelyjä.
Nyt siirryn taas puikkojen ääreen =)